zmrzlinka: Odvahu nemám a neverim na zdravost
Ale nemam problem s nezdravim smazenym, akurat ked to nemusim robit ja, lebo vsetko mi doma smrdi (vratena mna
Muza mam momentalne na jaterni diete, takze doma robim vsetko len na vode a v praci chodim do restauracie na rezne
lentilka®sdeluje.cz: Přesně jako Empress. Věci oplácané moukou, vajíčkem a strouhankou, následně nasáklé olejem... Nebudu pak čtrnáct dní větrat, je tu zima.
Jediná výjimka jsou Vánoce, jen ať si rodinka zakládá na žlučníkové problémy, já si dávám kapra na modro.
jandy: Dělám to takto už léta a nejen já, ale celá naše rodina. Vřele doporučuju, není se čeho bát, řízeček tím rozhodně neutrpí, spíše naopak, je křupavoučký tak jak má být, jen není nacucaný mastnotou !!!Když pak vylévám horkou vodu s omastkem, který jsem opláchla z řízků a vidím, kolik oleje jsem původně chtěla dát do bříška, brrr
newold®blbne.cz: Řízky dělám jen o Vánocích. Troufám si tudíž tvrdit, že mi ten jeden řízek do roka nic neudělá, ani když ho v té vařicí vodě mučit nebudu.
kobliha: Týjo, to jsem ještě nikdy neslyšela - ale zatím nemám odvahu to zkoušet. My smažíme jen řízky, nic jiného - a to velmi zřídka. No a na Vánoce kapra, jasně Asi to zkoušet nebudu...
sargo: Smažák peču v troubě a řízky... no mohla bych zase natrénovat na Vánoce
To je úžasné, jak jsou tu všichni vzorní!
lentilka®sdeluje.cz: Smažák v troubě? Jako smažený sýr??? Jak se to dělá, to by mě moc zajímalo. To bych si občas i dala (a rodina určitě taky).
valach-ostrawski: http://hobby.idnes.cz/zdravy-syrovy-smazak-pripravite-v-hrnicku-bez-trojobalu-a-bez-oleje-1gw-/hobby -domov.asp?c=A100624_125448_hobby-domov_mce
valach-ostrawski: URVAT!
http://hobby.idnes.cz/zdravy-syrovy-smazak-pripravite-v-hrnicku-bez-trojobalu-a-bez-oleje-1g w-/hobby-domov.asp?c=A100624_125448_hobby-domov_mce
Jak to nefachčí, tak zajdi na www.hobby.idnes.cz a hledej vpravo nahoře heslo "smažák". Někam se dostaneš.
james003: Hej tak ja to teda ale vyzkousim, i kdyz rizky moc casto nedelam.. Jo a Sargo, ten smazak v troube napis, to me taky zajima
sargo: Add smažák: vůbec netuším, jestli se tak dá dělat i normální, co se obaluje doma, mám ho v zásobě jako hotovku pro krušnější chvíle Ale na krabičce bylo napsáno "do trouby", tak jsem ho strčila do trouby (rovnou z mrazáku) a osvědčilo se to, tak jsme u něj zůstali. Působí stejně jako normální, ale samozřejmě není mastný, nepropadá se a nevytéká... prostě sice jako normální, ale podezřele úhledný
lentilka®sdeluje.cz: Bakelit z Globusu bude mít oproti frosťáckému určitě jednu přednost: bude nesrovnatelně levnější!
valach-ostrawski: Zas Ti globusáci ho nepřivezou až domů, takže se to srovná.
Nic není zadarmo.
sargo: Vzhledem k frekvenci, s jakou ho dělám, to vůbec nemám vyzkoumané Ale femiláků se musím zastat, mají i cenově velmi dobré věci, když se tím člověk probere. Beru od nich mraženou zeleninu a zvířátka z brkaše, páč ty jinde moc nemívají.
mirekČ: Viděl jsem ve Frostu, jak ten smažák obalují. Je to spíš takové těstíčko ve kterém je škrob. Další složky nechtěli prozradit!?!?
valach-ostrawski: Se mám stydět za to, že umím udělat řízky s bramborovou kaší?
james003: Hej tak jestli to vyzkousis, tak pak napis. Je dulezite opravdu jen ponorit, max 1 nanosekundu
valach-ostrawski: Blesk sice je můj pomalejší bráchanec, ale až tak rychlý nejsem ani náhodou.
furie®blbne.cz: Řízek jsem neměla, ani nepamatuju... a to se pořád chystám, že ho zkusím jednou místo ve strouhance obalit v corn flakes.
Já myslím, že by to fungovat mohlo, ale člověk musí být opravdu rychlý, rozhodně bych se toho nebála.
valach-ostrawski: Prcej na kornfleky, nejni to dobrý. Raději přimíchej do strouhanky "přiměřeně" kokosové moučky. To JE potom bašta.
lentilka®sdeluje.cz: Je to fakt. Ten kukuřičnej hnus se rád připaluje, pak je to tmavý a hořký. Kokos já osobně teda nemusím, ale co takhle sezamová semínka, co myslíš, Valachu?
valach-ostrawski: Sezamová semínka nepoužívám, neb jich pak mám "plné zuby" a to doslova. Nemám je rád. To spíš mleté arašídy (nesolené), ale kokosová moučka smíchaná se strouhankou je bezkonkurenční.
lukas*: Když dělám cokoliv s normálním olejem je mi z toho do pár minut zle, jinak když už děláme řízky tak na sádle a potvrzuju, že když protáhnete řízky horkou vodou vůbec nic nepoznáte, ale mastnota je pryč...
dvirka: Před chvílí mě a mamce řekla o této metodě babička a obě jsme na ni vyvalily oči s tím,že je to blbost.Ale tvému článku věřím,jen si nedokážu představit,že budu jíst mokrý řízek jako vodník
nina hedwic: Ahoj, navštivte stránky zajímavého atelieru, kde vítají všechny zájemce o výuku kreslení (včetně automatické kresby), malování a dalších výtvarných technik. Přijímají studenty od dětí školního věku až po návštěvníky kurzů kreslení a malování pro dospělé.Náplň kurzů malby a kresby je individuálně přizpůsobována. více na www.malovanikresleni.cz