hablina: Balím štrůdl stejně, jen tu náplň dávám přesně doprostřed a konce hezky zamáčknu prsty. Drží to a neteče to.
jana*: Tak s broskvema jsem štrůdl ještě nedělala,to mi děláš moc velký hříšný chutě.Já místo piškotu dávám strouhanku a výsledek je stejnej,jen tu nádivku dávám doprostřed a je buď z jablek nebo tvarohu.Ty broskve ale někdy vyzkouším.
surielem: A doprcic to vypada naramne, ja tyhle strudly miluju, ale radsi mizim bo uz mam zas poslintanou klavesnicu
contritus: WAW! Slintám. S broskvema jsem ještě neďála, ani nejedla.
Plnka hustější a dávám strouhánku - o piškotech čtu prvně.
kaci: Taky jsem minulý týden po dlouhé době pekla... až se mužíček podivoval, co že se stalo Taktéž štrůdlík, jabková klasika taky s tvarohem. Spešl fintu na balení nemám, taky se vždycky modlím, jak to bude vypadat. Tentokrát se celkem povedl, pořádně jsem ho zatočila. Broskve zní dost mňamózně, další vrh bude s nima
---
kaci.pise.cz
hadimrška: A proč to neupéct v té formě, bude to mít trošku hranatější tvar, ale neuteče ti to nikam.
bublina*: Mě to dopadne většinou stejně (že se to ro..s.re ). Ale stejně to je mňam. Hele, zkus to někdy naslano. Obložíš různou šunkou nebo slaninou, plátkovým eidamem nebo jiným sýrem, prostě co najdeš v lednici. Vezmeš kečup nebo paprikovou pastu, přidáš česnek a natřeš na ten sýr, nebo to různě prokládáš. Zabalíš, potřeš vajíčkem. Ještě je to dobré posypat na to vajíčko kořením na americké brambory. Ať žije dieta!!!!!!!!!!!!
lvice: Tak za a) Jak se dela to testo?, b) Proc se to ma posypat strouhankou? Vzdyt ta neni sladka?
james003: A) dela se tak, ze des do obcvhodu a jedno si koupis B) nevim, sem dala dokupy nekolik receptu a ve vetsine to chteli posypat
eva*: Ahoj Haní, mně praskne i jablečnej.. Mamka kdysi říkala něco v tom smyslu, že ten štrůdl moc utahuju, protože při pečení se ta náplň roztahuje. Jenže mě to praská furt, nebo skoro furt.
Ten tvůj vypadá skvěle, tak na nějaký rozjetí nekoukej, hlavně že chutná.
Vůbec nevím, jak to ženský balej, když daj náplň doprostřed. Já to dělám jako ty. Jen když tam tu náplň prdnu,tak nejdřív přeložím levou a pravou stranu směrem dovnitř a pak to balím. Ty špičky jsou pak takový jiný a nám víc chutnají.
hablina: Náplň doprostřed, potom jedna strana, druhá strana, zamáčknout rožky, potřít vajíčkem.
eva*: Takže je to o tom utažení, žejo? Když přeložíš jednu stranu a pak volně druhou, tak to není moc zamotaný..Já to dělám i tak, že náplň, tedy jabka pomažu skoro po celé ploše a pak to roluju. Praskne mi skoro vždycky, ale nám to neva. Okamžitě se po něm zapráší.
james003: A neni to pak na vrchu moc hrube? Nekde pasli, ze se to ma otocit tim prelozenym dospod..?
daisy*: jé, tvarohový ja nejradši, dělám tendle štrůdl docela často,ale já tam dávám jen tvaroh a taky je to dobrý a taky se mi to POKAZDY rozjede, nevim co s tim, nic nepomáhá..... ale chutná to dobře tak co...
renuška: To je přece jasný, nedávej tam příště tvaroh))). Jsi šikula, já jsem taky pekla, řekla bych zbytkovou buchtu a všem hrozně chutnala. Navíc jsem zapojila manžela a tak to byla taková rodinná akce.
babča: milá James jak se těsto válí tak všemi směry a náplnˇ by měla být sušší,mělo by se to dělat tak,že tvaroh se nechá v utěrce vysušit,nebo nastrouhané jabka pořádně vyždímat ze štˇávy a až pak dělat náplnˇ a těsto se maže jenom zhora ne po stranách,ale zlato myslím že pokud nejdeš na výstavu je to jedno jak vypadá hlavně že se to dá spořádat víš kolik zežraných nepodarku sem už tež napekla
hablina: My tu máme Olešnický tvaroh, ten je takový sušší a drobivější, jenže ten asi Jamesík nesežene
renat: Někde jsen vyhmátla,že je třeba dát štrůdl do méńě rozpálené trouby a pak zvyšovat teplotu asi na 180, před vložením do trouby štrůdl rozpíchat na povrchu špejlí,aby se uvolněná "energie"buchty dostala otvory ven a nerozjela buchtu tam, kde nechceme, ale stejně se mi skoro vždy rozjede, tak nevím...