Zdravím při úterku. Trochen to tu flákám, neb jsem závislá na FB, spíše na Farmville, pleju, sázím, sklízím.. No totálka.
Každopádně si vás čtu, jen ne vždy se mi zadaří zanechat komentík.. Ale vím, že Newold se rádasprchuje, že Sargo je i se svými muži přestěhována, že Hospodyňka furt uklízí a Smolíček jí skáče ze stolu, že Am dlabe dýně, že Valachova dementní bezzubá kočka hraje šimečko, že umí ulovit škodnou, že Koblih si dovolí přijít do divadla ve svém obýváku v džínách, že Coro má zas nový dizajn, že Renuška před 6ti lety porodila, a tak dále a tak dále.
.............................
U mě není nic moc nového, Emily dnes po 3 týdnech sundali bandáž z klíční kosti, má tam trochu bouli, ale srostlé to je. (za 5€ mám na cd vypálený rentgenový snímek:-))
.......................
Já nehubnu a tady je jeden z důvodů proč:
Špenátové knedlíky
jeden z origoš receptů:
500 Gramm Frischer Blattspinat
Einige Salbeiblättchen
50 Gramm Frisch geriebener Bergkäse oder Parmesan
250 Gramm Weißbrot vom Vortag; in Würfel geschnitten
2 Eier
150 ml Milch
50 Gramm Butter
4-5 Essl. Mehl; evtl. mehr
Salz, Pfeffer
Muskatnuss
........
vše je cca, + - nějaké gramy, pohoda...
můj upravený recept podle množství nakoupených surovin:-):
500 gr špenátu (já měla zmražený Bonduell)
500gr suchých rohlíků nakrájených na kostky
2 vejce
200- 300 mlíka (podle potřeby)
tak ze 2 - 3 lžíce mouky
sůl, pepř, cibule, česnek
Postup:
na másle zpěníme cibulku, česnek a uděláme klasický maglajz špenát s muškátovým oříškem atd..
Pak do rohlíků dáme vejce, mlíko a maglajz:
Vše prohněteme, osolíme, opepříme, mlíkem a moukou doladíme konzistenci (mouky dávejte spíš míň):
Pak už jen v dlaních koulíme knedle, z půl kila chleba jich bylo tolik (56gr/ks):
Něco se sní, něco hned zamrazí a pak po roztání uvaří, paráda.
Vaříme podle velikosti, cca 15min v osolené vodě. Podáváme posypané parmezánem a polité horkým-hnědým máslem. Anebo si jako já (to je právě dobré proti hubnutí) udělejte omáčku z gorgonzoly (něco jako niva). Na másle zpěníme na jemno nasekanou cibulku, přidáme smetanu a zmiňovaný plíšňový sýr. Na mírném ohni uvaříme a
žereme:-D
Výborné jsou, když do vnitř dáte kostku tvrdého sýra. Další obměny jsou špekové, anebo ke gulášku bez špenáteu, jen s petrželí a pórkem.
Tolik k novinkám a hubnutí, teď jdu dorazit červené perlivé, sklidím rýži, mrknu na TV a jdu spát. Poněvadž jsem včera slopala u kámošky a dnes jsem slaměná vdova, tak jdu využít sitaci a pustit si něco jiného než fotbal:-)
pa broučci
RE: Špenátové knedle:-) | coro | 27. 10. 2009 - 21:42 |
![]() |
james003 | 27. 10. 2009 - 23:09 |
RE: Špenátové knedle:-) | kaci | 27. 10. 2009 - 23:01 |
![]() |
james003 | 27. 10. 2009 - 23:09 |
RE: Špenátové knedle:-) | valach* | 27. 10. 2009 - 23:44 |
![]() |
james003 | 28. 10. 2009 - 09:50 |
![]() |
valach* | 28. 10. 2009 - 22:49 |
![]() |
james003 | 29. 10. 2009 - 08:09 |
![]() |
valach* | 03. 11. 2009 - 10:34 |
RE: Špenátové knedle:-) | hospodynka | 28. 10. 2009 - 10:20 |
![]() |
valach* | 28. 10. 2009 - 22:50 |
![]() |
hospodynka | 29. 10. 2009 - 09:27 |
RE: Špenátové knedle:-) | darkness* | 28. 10. 2009 - 13:03 |
RE: Špenátové knedle:-) | lentilka.sblog | 28. 10. 2009 - 16:21 |
RE: Špenátové knedle:-) | renuška | 28. 10. 2009 - 22:56 |
RE: Špenátové knedle:-) | sargo | 29. 10. 2009 - 13:36 |
RE: Špenátové knedle:-) | vb | 29. 10. 2009 - 15:29 |
RE: Špenátové knedle:-) | zmrzlinka | 29. 10. 2009 - 22:16 |
RE: Špenátové knedle:-) | newold®blbne.cz | 29. 10. 2009 - 22:38 |
![]() |
james003 | 29. 10. 2009 - 22:48 |